måndag 1 september 2014

Laboration v.35

28/8 Labbkompis: Ronja

Metod: Vi började det hela med att ta på oss förkläde och sätta upp håret. Senare tog Ronja fram en 250ml e-kolv som vi skulle ha med i labben, medans Ronja hällde i varm vatten i e-kolven så tog jag fram ett kokt ägg och skalade den. När Ronja hade hällt i allt vatten och jag hade skalat ägget la vi ägget på toppen av e- kolven (den sptesiga delen av ägget). Det hela gick till såhär:



 Resultat: Som man kan se på bilden här nedanför så har ägget blivit som en kork på e- kolven. Ägget har alltså åkt ner i glaset och åkte bara längre och längre ner tills den gick av i två delar.




 Slutsats: Varför glider ägget ner i e-kolven? Jo, för att när vi har hällt i varm vatten i e-kolven så värms den upp och som man ser på bilden så upptäcker man att det blir lite immigt i glaset innan vi lägger på ägget. När vi sätter på ägget ovanför e-kolven så kan man se att det blir fuktigt i hela glaset, men varför? Varm luft väger mindre än kall luft så när du har stängt in varm luften så blir det ett sorts tryck på ''korken'' så den dras ner (även tyngdkraften gör så att den dras ner.)

Felkällor/ förbättringar:
Vi följde instruktion på hur man skulle göra och allt gick som det stod att det skulle göra. Det behövdes alltså inga förbättringar och det var inga felkällor. :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar